תואר שני במורשת ישראל
תכנית לימודים מגוונת שתאפשר לכם להעמיק בנושאים מרתקים במיוחד
המציאות הישראלית המורכבת היא דבר מעניין במיוחד. הוא מעניין לא רק אותנו (שחיים פה) אלא גם אנשים ברחבי העולם. זה נכון שכל מדינה מעניינת בדרכה שלה, אבל יש משהו בישראל שהופך אותה לנושא שאפשר ללמוד עליו במשך שנים ועדיין זה לא יספיק. שורשיה ואופיה הייחודי של המדינה הם משהו שתמיד מעניין לחקור וללמוד, ובתואר שני במורשת ישראל תהיה לכם הזדמנות גדולה לעשות את זה. מדובר על תכנית לימודים שתפתח לכם אפשרויות תעסוקה רבות. גם אם לא למדתם את התחום בתואר הראשון, תוכלו להשתלב ללימודים במכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ.
תואר שני במורשת ישראל - למי זה מתאים?
אם למדתם בתואר הראשון את אחד מתחומי הלימוד של מדעי הרוח, תואר שני במורשת ישראל הוא אפשרות מצוינת עבורכם. כדי להתקבל ללימודים תצטרכו להציג ממוצע ציונים מסוים (משתנה ממוסד למוסד), ובמקרים מסוימים תצטרכו גם לעבור מבחן קבלה וראיון אישי. מעבר לתנאי הקבלה, חשוב שיהיה בכם עניין ללימודי מורשת ישראל כיוון שזה מה שתעסקו בו בכל התואר. תתעמקו בנושאים כמו: ספרות יהודית, מקרא, דת, פילוסופיה, היסטוריה, אמנות, ואפילו שירה. הנושאים האלו מהווים דרך טובה לחקור את שורשי המורשת הישראלית והם יהיו חלק בלתי נפרד מהלימודים.
מקומות מומלצים ללימודי תואר שני במורשת ישראל
אוניברסיטת אריאל, המכללה האקדמית אחווה, המכללה האקדמית תל אביב יפו, אוניברסיטת חיפה, האקדמית כנרת, אוניברסיטת בר אילן, ומקומות נוספים ברחבי בהארץ מציעים לימודי תואר שני במורשת ישראל. בכל אחד ממוסדות הלימוד תכנית הלימודים מתמקדת בדברים מעט שונים וגם תנאי הקבלה משתנים ממקום למקום. בחרו את המוסד בו תלמדו על פי תכנית הלימודים שמדברת אליכם, המרחק הגיאוגרפי, ימי הלימוד ושיקולים נוספים שרלוונטים עבורכם. אפשרויות הבחירה הן רבות!
מה עושים עם התואר אחרי הלימודים?
על זה שתואר שני במורשת ישראל הוא מעניין ומסקרן אין כל וויכוח. אלא שעכשיו, כשאתם כבר לא בהכרח נמצאים בראשית דרככם המקצועית, אפשרויות תעסוקה הן בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון. אז מה עושים עם התואר אחרי הלימודים? ובכן, יש לכם כמה אפשרויות. קודם כל תוכלו לעבוד בהוראה, בהדרכה במוזיאונים ואתרים היסטוריים , בהדרכת טיולים וכמובן שתוכלו גם לשמש כחוקרים בתחום.