מה לומדים בתואר שני בתקשורת?
מסלולי
לימודים לתואר שני בתקשורת משתנים ממקום למקום ובהתאם לכך גם התכנים. בכל מוסד לימודים ההתמקדות תהיה מעט אחרת ולכן מומלץ לברר היטב את תכנית הלימודים ורק אז לבחור. ברוב התארים תתמקדו בלמידה אל אמצעי מדיה חדשים, ניתוח של מקרים עדכניים, אסטרטגיות של סיקור תקשורתי, גישות דעת קהל, תקבלו כלים להתמודדות עם אתגרים תקשורתיים ותרחיבו את הידע המעשי והתיאורטי שלכם. התואר מומלץ מומלץ למי שעוסק בתקשורת ורוצה להרחיב את היכולות והידע אך גם למי שבא מתחומים אחרים ורוצה להיכנס לעולם מרתק ומסקרן.
תנאי קבלה לתואר שני בתקשורת ומקומות מומלצים ללימודים
תנאי הקבלה משתנים ממקום למקום אך ברוב המקומות הדרישה היא לממוצע מעל 80 בתואר הראשון. ברוב המקרים אין דרישה לתואר ראשון בתקשורת וניתן להתקבל לתואר גם עם תואר ראשון בתחומים אחרים.
אוניברסיטאות ומכללות רבות מציעות
מסלולי לימוד לתואר שני בתקשורת ובניהם תמצאו את: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, המרכז הבינתחומי בהרצליה, המכללה האקדמית נתניה, אוניברסיטת בן גוריון ומקומות רבים נוספים. בכל מקום ההתמקדות היא מעט אחרת ובעקבות כך גם תכני הלימוד משתנים.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי MA בתקשורת
בתור בוגרי תואר שני בתקשורת אתם יכולים ליהנות מהזדמנויות תעסוקה נרחבות יותר. MA בתקשורת (או בכל תחום אחר) מהווה קרש קפיצה משמעותי ופותח דלתות רבות למי שרוצה ליהנות מתפקידים בכירים וניהוליים בתחום התקשורת. ישנן משרות בתקשורת שחלק בלתי נפרד מהדרישות שלהם הוא תואר שני ובלעדיו לא תוכלו בכלל להתמודד עליהן. תוכלו לעסוק בתפקידים ציבוריים, בתפקידים של מנהלי שיווק, מנהלי מדיה חברתית, עורכים בכירים בגופי תקשורת, מרצים באקדמיה, חוקרים בתחום התקשורת, ועוד.