קריירה ביוטכנולוגיה - בואו נדבר על זה רגע
תחום הביוטכנולוגיה ידוע בכללותו כמקצוע עם קשת רחבה של עבודות בחוץ. בעלי תואר שני בביוטכנולוגיה יוכלו להשתלב בתחום התרופות, המדע, חקלאות, חקלאות ימית, תחום היצור, פיתוח זנים, הדברה, רקמה צמחית, פיתוח כלים רפואיים חדשים ובדיקתם, חידוש של תרופות קיימות ושיפורן,עבודה בבתי חולים, עבודה במעבדות שונות ומגוונות, תעשיית המזון, המחלות, חיידקים ועוד. תחום זה חוקר את תהליכי החיים ומנסה לשפר אותם ולתת כלים יותר יעילים שיביאו להתקדמות ושיפור בעולם.
מה לומדים בביוטכנולוגיה?
הלימודים בתואר השני בביוטכנולוגיה, מטרתם לתת לסטודנט כלים להפוך למדען מן המניין ולגרום לו להבין כיצד להשתמש בכלים של המדע בשביל לשפר את איכות החיים על פני כדור הארץ. התואר השני הוא זה שאמור לשלב את הסטודנט בעולם המדע ופיתוח הזנים, התרופות וכל המשתמע לכך. הסטודנט לומד בעזרת הטכנולוגיה כיצד לתעל את הידע שלו לקידום העולם מבחינה אבולוציונית.
המסלול של תואר שני ביוטכנולוגיה
הלימודים בביוטכנולוגיה כוללים לימוד מחקרי ולימוד ישומי. הלימודים המחקריים כוללים תזה והם יעשו במעבדה בפיקוח פרופסור, מדען או חוקר. במסלול זה נלמדים שלל נושאים מתחום הביוטכנולוגיה, מיקרוביולוגיה, רגרסיה, כמיה, ניסויים מדעיים, השתלת איברים, פיסיקה ועוד שלל תחומים אשר יבטיחו את הצלחת הסטודנט בעולם הביוטכנולוגי ויתנו לו הכלים להשתלבות נכונה בעולם המדע. ללימודים אלו, יתאימו בוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה, כמיה, ביולוגיה, פיסיקה וכו.