תואר שני
לימודים לתואר אקדמי מתקדם
פעם היה נהוג לומר שללא תעודת בגרות יהיה קשה מאוד להשתלב בשוק העבודה. אחר כך האמינו שתואר ראשון הוא תנאי בסיס לכך וכיום אומרים שאפילו תואר ראשון אינו מספיק, ושתואר שני הוא הכרחי כדי להצליח להשתלב למשרות השוות ביותר. תואר שני הוא תואר מתקדם שכל מי שסיים את לימודי התואר הראשון רשאי להתחיל בו. מדובר בתואר שנמשך (בדרך כלל) על פני פחות זמן אך גם הוא כולל עמידה בכל הדרישות האקדמיות: מבחנים, עבודות ונוכחות בשיעורים.
אז במה אתם מתעניינים? לחצו על האפשרות המאימה ביותר
- תואר שני בייעוץ ארגוני
- תואר שני במדיניות ציבורית
- תואר שני בהנדסת מערכות
- תואר שני בביוטכנולוגיה
- תואר שני בהנדסת תוכנה
- תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול
- לימודי נדל"ן תואר שני
- תואר שני בקולנוע
- תואר שני במשאבי אנוש
- תואר שני בעבודה סוציאלית
- תואר שני במערכות תבוניות
- תואר שני בהנדסת אנרגיה
- תואר שני במשפטים
- תואר שני במנהל עסקים
- תואר שני ביהדות
- הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני
- תואר שני בהנדסה כימית
- תואר שני במנהל חינוך
- תואר שני M.Teach
- תואר שני בלימודי ארץ ישראל
- תואר שני בניהול תיירות ומלונאות
- תואר שני במדעי המחשב
- תואר שני במדעי הראייה והאופטומטריה
- תואר שני בחינוך מיוחד
- תואר שני בכלכלה
- תואר שני בקרימינולוגיה
- תואר שני בחינוך הגופני
- תואר שני בפסיכולוגיה
- תואר שני בתקשורת
- לימודי תואר שני בניהול מערכות בריאות
- תואר שני במדעי הכימיה
- תואר שני במדעי הטבע
- לימודי תואר שני במדעי החברה
- תואר שני בביולוגיה
- תואר שני במורשת ישראל
- תואר שני בפיזיותרפיה
- תואר שני בסיעוד
לימודי תואר שני תורמים להרחבת האופקים ובמשרות מסוימות הם גם תורמים באופן אוטומטי לשיפור תנאי השכר. ניתן ללמוד תואר שני (או תואר מתקדם) כמעט בכל תחום ומגוון מסלולי הלימוד הוא רחב במיוחד. זה יכול להיות אותו התחום שאותו למדתם לתואר הראשון, תחום דומה שמשיק לו או לחילופין תחום חדש שאין לו קשר למה שלמדתם בתואר הראשון. ישנו מסלול לימודים הכולל תיזה, מסלול תואר שני ללא תיזה, מסלול ישיר ללימודי דוקטורט ועוד. לימודי תואר שני הם ברוב המקרים לימודים מרתקים שתורמים גם להרחבת הידע וגם לשיפור תנאי ההעסקה וסיכוי הקבלה למשרות שונות.
תנאי קבלה לתואר שני
כדי להתקבל לתואר הראשון נדרשתם להציג את ציוני הבגרות והפסיכומטרי שהשגתם, אולם לתואר השני הם כבר לא רלוונטים בכלל. הפעם מה שיקבע את סיכוי הקבלה שלכם אלו הציונים שהשגתם בתואר הראשון. אמנם לממוצע הציונים שלכם יהיה משקל גדול בסיכויי הקבלה שלכם אך ייתכן ותצטרכו לבצע קורסי השלמה או מבחני קבלה כאלו ואחרים. כדי לדעת באופן מדויק מהם תנאי הקבלה עליכם יהיה לבדוק זאת בהתאם למסלול בו אתם רוצים ללמוד וכמובן למוסד האקדמי. בדיוק כמו בתואר הראשון, גם במקרה הזה תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול וממוסד למוסד.
תואר שני ללא תזה
עם ההחלטה על לימודים לתואר שני תצטרכו לקחת החלטה נוספת והיא : האם לבחור במסלול עם תזה או במסלול ללא. תזה היא למעשה עבודה מחקרית גדולה במיוחד שמלווה על-ידי איש אקדמיה ונבדקת לפי כללים מחמירים ביותר. מסלול ללא תזה זהו מסלול עיוני שמתאים לאלו שלא מעוניינים (בשלב זה) להמשיך ללימודי דוקטורט. תואר הוא תואר תובעני יותר שמתאים לאלו ששואפים להמשיך אחר כך לדוקטורט. חשוב לדעת כי גם אם בשלב זה תבחרו במסלול ללא תזה ובהמשך תרצו ללמוד לדוקטורט, תוכלו להשלים את התזה, כך ששום החלטה אינה גורלית ולא ניתנת לשינוי.
תואר שני לאנשים עובדים
ברוב הגדול של המקרים אלו שפונים ללימודי תואר שני הם אנשים שכבר השתלבו במשרות רציניות בשוק העבודה. זה אומר שלימודים תובעניים שנמשכים על פני כל השבוע יהיו בעייתיים לשילוב עם המשרה. מוסדות לימוד רבים מכירים בכך שסטודנטים לתואר שני הם אנשים עובדים ומציעים מסלולי לימוד ערב וכאלה שאינם דורשים זמינות לכל השבוע. כך תוכלו להמשיך לעבוד במשרה שלכם (או אולי לפגוע בה רק במעט).
