דוחו"ת, כספים, תחזיות, תימחור, מיסים, הכנסות, הוצאות, חשבונאות ומילים גדולות נוספות. כל אלו הם מנת חלקם של רואי החשבון ומלווים את שגרת היום יום שלהם באופן קבוע. מדובר בתפקיד בעל חשיבות גדולה במיוחד בכל ארגון או חברה ואפשר להגיד שאי אפשר להסתדר בלי רואה חשבון. לא משנה כמה מערכות ממוחשבות יומצאו כנראה שלעולם לא יהיה תחליף לרואי החשבון האנושיים. הם עושים סדר בכל התחום הפיננסי וכשהם פועלים במקצועיות הם תורמים להתנהלות תקינה, לשיפור ביצועים ולהגדלת רווחים. אם עוד לא הבהרנו את זה עכשיו אז כדאי לדעת שרואה חשבון הוא בורג חשוב ביותר במערכת ואם עיסוק במספרים לא מרתיע אתכם, צפוי לכם תפקיד מאתגר, מגוון ובעל אחריות גדולה במיוחד.
תנאי קבלה לתואר בראיית חשבון
ראיית חשבון היא בין התארים המציגים רף קבלה גבוה במיוחד. כמובן שהתנאים משתנים ממוסד למוסד ויהיו כאלה שיאפשרו ללמוד אצלם גם עם נתונים "נמוכים" יותר, אך ביחס למסלולי
לימודים אחרים מדובר בתנאים גבוהים. הסיבה לתנאים הגבוהים נועדה כדי לוודא שרק מי שיוכל להתמודד עם האתגרים שמציב התואר יתקבל אליו וכדי למנוע מפח נפש מאילו שלא מתאימים. באוניברסיטאות השונות תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי שנע סביב ה-700 נקודות וכן 4 יחידות בגרות (לפחות במטמטיקה). במכללות מסוימות יקבלו אתכם גם אם הפסיכומטרי שלהם יהיה נמוך מכך אך גם שם תידרשו להציג ציון בגרות בממוצע של 80 לפחות. במידה ואתם לא עומדים בתנאי הרף תוכלו לשפר בגרויות וגם ללמוד במכינה לראיית חשבון.
ראיית חשבון במסלול דו חוגי
מוסדות לימוד רבים מציעים ללמוד ראיית חשבון במסלול דו חוגי ולשלב אותה עם תחום נוסף. אלו יכולים להיות כלכלה, משפטים, מנהל עסקים ותחומים אחרים נוספים. היתרון במסלול דו חוגי לראיית חשבון הוא שכך תוכלו לפתוח בפני עצמכם אפשרויות תעסוקה נוספות.
משרות לבוגרי תואר בראיית חשבון
לפני שנגיע לעסוק במשרות שתוכלו למלא בתור בוגרי מסלול ראיית חשבון חשוב להסביר קצת על התהליך שצפוי לכם לאחר תום הלימודים. אחרי תקופת ההכשרה הזו תהיו בעלי תואר ראשון בראיית חשבון אך לא תוכלו לעסוק במקצוע, עד אשר תעברו את בחינת ההסמכה ותסיימו את תקופת ההתמחות. בסיום הלימודים תיגשו לבחינה של מועצת רואי החשבון בישראל ורק לאחר שתעברו אותה בהצלחה תוכלו להתפנות לשנתיים של התמחות (בתשלום) במשרד רואי חשבון. לאחר שתשלימו את הדרישות האלו תוכלו לעסוק כרואי חשבון ולמלא שורה של תפקידים מגוונים. תוכלו עבוד כרואי חשבון (במשרד או עצמאים), תוכלו לעבוד בחברות ביטוח, בחברות ממשלתיות, בתאגידים, בשוק ההון, בחברות סטארטאפ ולמעשה בכל מקום. כפי שאמרנו בראשית דברינו, עבודתם של רואי החשבון נחוצה בכל עסק (גדול כקטן) ולכן צפויות לכם אפשרויות תעסוקה רבות.