תואר ראשון בחשבונאות הוא תואר מורכב ומאתגר שמספק לבוגריו אפשרויות רבות לעבודות מתגמלות ומעניינות. רואי החשבון הם אלו שאחראים על ניהול וניתוח של נתונים כלכליים במערכות ובארגונים (קטנים וגדולים). עבודתם חשובה ומשמעותית והם אחראים על הנתונים לטובת דיווח לשלטונות מס, לצרכי מסחר או לניתוח תוצאות עיסקיות.
תנאי קבלה לתואר בראיית חשבון
תואר בחשבונאות נחשב לתואר מורכב ומאתגר ולפיכך תנאי הקבלה אליו (ברוב המקרים) לא יהיו פשוטים בהכרח. הלימודים כוללים תכנים מתמטיים רבים ולכן על המועמדים להציג ציונים מספקים בבגרות במתמטיקה או בחלק הכמותי בבחינת הפסיכומטרי. ניתן ללמוד תואר בחשבונאות גם באוניברסיטאות וגם במכללות כאשר תנאי הקבלה ישתנו ממקום למקום. ברוב מוסדות הלימוד תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי של מעל 650 וציון בגרות במתמטיקה של 4 או 5 יח"ל מעל 75. התנאים משתנים ולכן חשוב לבדוק כל מוסד לגופו ולבחון האם אתם עומדים בתנאים או דרוש מכם מאמץ נוסף כדי להתקבל.
תואר ראשון בחשבונאות - אפשרויות תעסוקה
כפי שציינו, השוק מציג דרישות רבות לבוגרי
תואר בחשבונאות ובעיקר לראוי חשבון מוסמכים. חשוב לציין כי תואר בחשבונאות אינו מקנה באופן אוטומטי רישיון לעסוק בראיית חשבון ולשם כך תידרשו לסיים תקופה של התמחות ובחינות חיצוניות של לשכת רואי החשבון. לאחר שתסיימו חובות אלו ייפתחו בפניכם אפשרויות תעסוקה רבות ובהחלט ייתכן שמשרדי רואי החשבון "ירדפו" אחריכם. גם אם תחליטו שלא לבצע את ההתמחות ואת בחינות ההסמכה (ותבחרו "רק" לסיים את התואר) תוכלו לעסוק בתחום של חשבונאות וליהנות ממגוון רחב של אפשרויות תעסוקה. חשבים, יועצי השקעות, יועצי מס, מנהלי כספים בחברות פרטיות וציבוריות הם רק חלק מהתפקידים שתוכלו למלא עם תואר ראשון בחשבונאות.
מה לומדים בתואר בחשבונאות?
נושאי הלימוד בתואר בחשבונאות הם רבים ומגוונים וכוללים תכנים מהעולם הפיננסי כמו גם תכנים מתמטיים רחבי היקף. במהלך התואר תיפגשו עם תחומים של: כלכלה, סטטיסיטיקה, מתמטיקה, חשבונאות, נוסחות לחישובים, ניתוח והפקת דוחות פיננסיים, תמחור ותקצוב ועוד… מדובר בנושאים שדורשים מיומנויות וידע מתמטיים אותם תרכשו במהלך הלימודים. זהו
מסלול לימודים מאתגר שדורש השקעה ומוטיבציה רבות. במוסדות לימוד מסוימים תוכלו לשלב תואר בחשבונאות עם חוג נוסף (כלכלה למשל) וכך להעשיר את הידע שלכם, כמו גם ליהנות מאפשרויות תעסוקה רחבות יותר.