פעם ניתן היה ללמוד תואר בפוליטיקה וממשל רק במסגרת לימודים לתואר שני, אולם היום פתחו מוסדות לימוד רבים מסלולים גם לתואר ראשון בתחום. הלימודים נחשבים למרתקים במיוחד ומושכים אליהם סטודנטים סקרנים רבים מידי שנה. בסוף התואר תוכלו להשתלב לתפקידים רבים (גם ציבוריים וגם כאלו שאינם) וישנו סיכוי גדול שתמצאו את עצמכם קמים מידי בוקר לעבודה מגוונת שבה כל יום אינו דומה לקודמיו. כזה הוא התחום הפוליטי: מסעיר, מרתק, מכעיס, מספק, ממלא, מתסכל, משמח ועוד קשת שלמה של רגשות. לכם יש הזדמנות לקחת חלק בזה!
מה לומדים בתואר בפוליטיקה וממשל?
התואר המדובר שייך לתחום של מדעי המדינה שהוא תחום שנלמד במוסדות האקדמיים מזה שנים רבות. תואר בפוליטיקה וממשל כולל עיסוק במבנים מדיניים, גופים פוליטיים, צורות שלטון וממשל, לימודי התחום של מנהל ומדיניות ציבורית, וגם נושאים כמו כלכלה, תקשורת, חברה וסוציולוגיה בהקשר הנוגע לפוליטיקה וממשל. הלימודים יכשירו אתכם להבנה עמוקה יותר של המערכות הפוליטיות, לאסטרטגיות חשיבה ופעולה, ולעיסוק בעשייה ציבורית ופוליטית.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר בפוליטיקה וממשל
בוגרי התואר יוכלו למלא מגוון משרות ותפקידים בתחום הציבורי, המדיני, השלטון המקומי וגם הפרטי. כך למשל בתחילת דרכם הם יוכלו לשמש כיועצים פוליטיים ועוזרים אישיים לחברי כנסת, כמו כן הם יוכלו להתמודד בעצמם על מקום ברשימות המפלגות ולמלא שורה של תפקידים פוליטיים במערך של המפלגה. בנוסף לכך בוגרי המסלול יוכלו למלא תפקידי דוברות, לעבוד במשרדים ציבוריים שונים בשלטון הארצי והמקומי (עיריות, מועצות אזוריות וכו') ובאופן כללי למלא שורה של תפקידים בעשייה ציבורית.
המשך לתואר שני בפוליטיקה וממשל
לימודי תואר שני בפוליטיקה וממשל מתאימים למי שממלא תפקידים ציבוריים ומעוניין להתפתח ולצמוח למקומות גדולים יותר בתחום אך גם לאלו שבאים מרקעים אחרים ורוצים להעמיק את ידיעותיהם בנושא. כדי להתקבל לתואר שני בפוליטיקה וממשל תידרשו בדרך כלל להציג ממוצע ציוני תואר ראשון של מעל 80 (זה משתנה ממוסד למוסד ותלוי גם באיזה תואר ראשון למדתם). אם אתם כבר עוסקים בתחום כדאי שתדעו שישנם מוסדות לימוד שבהם תוכלו להשתלב ללימודי ערב וללימודים בימי שישי, מה שיאפשר לכם לעסוק במשרות שלכם כמעט באין מפריע.