לימודים
ייעוץ והכוונה ללימודים חינם בוואטסאפ
מתעניינים בתארים בבלשנות שפות?
בשיחת וואטסאפ עם נציג אנושי נמצא ונפנה אתכם אל מוסדות הלימוד המתאימים לכם ביותר.

תארים בבלשנות שפות

לצלול אל עומק השפה והתפתחותה לאורך השנים

בואו נדבר רגע על המילים שאנחנו מדברים. כן, אנחנו יודעים שזה מוזר לדבר על מילים אבל זה כל כך מעניין שקשה לא לדבר על כך. מי המציא את המילים? איך התפתחה השפה? מה הקשר בין השפות השונות הקיימות? כיצד רוכשים שפה? איך מתרחשים שינויים בשפה? למה הוגים מילה מסוימת כמו שהוגים? ומי בכלל אחראי לכל זה? על כל השאלות המסקרנות האלו (ועל עוד כל כך הרבה אחרות…), תקבלו תשובה בלימודי בלשנות. תואר ראשון בבלשנות שפות יחשוף אתכם לשורשי התפתחות השפה ויאפשר לכם לחקור את ההיסטוריה שלה ושל כל המילים שאנחנו מדברים.
צרו קשר עם יועצי לימודים של מוסדות לימוד לתארים בבלשנות שפות
במסגרת לימודי תואר ראשון בבלשנות תלמדו את היסודות והשורשים של השפה ותעסקו במחקר אקדמי מקיף על כל צדדיה של השפה האנושית. הידע שתרכשו יאפשר לכם לעסוק במגוון רחב של תפקידים בתחום השפה ובתחומים רחבים יותר ותוכלו כמובן להמשיך ללימודי תואר שני או ללימודי מקצוע הקשורים לתחום. מדובר בלימודים מרתקים שיאפשרו לכם להעמיק ולרכוש ידע אקדמי באחד מהתחומים המרתקים ביותר בעולם.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בבלשנות

בוגרי תואר בבלשנות הם אנשים בעלי ידע מעמיק בנושאים של שפה, מילים, תוכן, תקינות השפה וכו'. מסיבה זו הם יכולים להשתלב במגוון עבודות, גם כאלו שאינן קשורות באופן ישיר לתחומי הלימוד. זה אומר שפתוחות בפניהן עבודות כמו: הגייה, עריכה לשונית, תרגום, כתיבה, כתיבה שיווקית, ייעוץ לשוני וכו'. בנוסף למשרות מסוג זה יוכלו בוגרי התואר בבלשנות לבחור בלימודים נוספים ולעסוק במקצועות כמו קלינאי תקשורת ומורים ללשון. לשם כך תצטרכו לרכוש ידע נוסף וכן לעבור את בחינות ההסמכה אולם השורה התחתונה היא שתואר ראשון בבלשנות יכול לפתוח בפניכם דלתות רבות.

תואר מתקדם בלימודי בלשנות

תואר שני בבלשנות מתאים לאלו שרוצים להעמיק עוד יותר בחקר השפה תוך התמקדות במגוון רחב של תחומי ידע. התואר מתאים לאלו שלמדו תואר ראשון בלימודי בלשנות וכן לבוגרי תואר ראשון במסלולים אחרים. במקרים אלו ייתכן ותצטרכו לעבוד וועדת הוראה ולבצע לימודי השלמה מסוימים. ניתן לבחור במסלול לתואר שני כולל תיזה או במסלול ללא תיזה. בוגרי תואר שני בבלשנות יוכלו ליהנות מאפשרויות תעסוקה נרחבות בניהן: משרות במכוני מחקר השפות השונים, בהוראה, כקלינאי תקשורת (מצריך לימודי השלמה) ואפילו בתפקידים שונים בחברות הייטק.

תנאי קבלה לתארים בבלשנות שפות

כמו בכל תחום אחר, תנאי הקבלה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו. כיום ניתן ללמוד תואר זה במספר אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ בניהן: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון שבנגב, מכללת אחווה, מכללת צפת ועוד. על מנת להתקבל ללימודים תצטרכו לבחון מהן הדרישות הספציפיות של המוסד בו אתם רוצים ללמוד, אולם ברוב המקרים תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי מעל 450 נקודות או ציון בגרות גבוה במיוחד ואז תהיו פטורים מבחינת הפסיכומטרי. כדי להתקבל לתואר שני תצטרכו להציג את התואר הראשון שלכם בבלשנות,  אך גם בוגרי מסלולים אחרים יוכלו להתקבל ללימודים. לעתים הם יידרשו לעבור ועדות קבלה שונות, ולעתים הם יצטרכו לבצע לימודי השלמה, אך זה בהחלט אפשרי.

תואר בבלשנות שפות הוא תואר מרתק שיחשוף בפניכם את הצדדים המעניינים  של השפה שאנחנו מדברים. בואו לשמוע יותר על התואר המעניין שיאפשר לכם לעסוק במגוון משרות.
קורס ברמנים בברמסטר לימודי משפטים לימודים במטואר פסיכומטרי