אמנם המזרח התיכון הוא איזור קטן יחסית (ביחס לשאר העולם) אבל הוא מעניין ומרתק אולי יותר מאזורים רבים אחרים. המזרח התיכון מושך אליו מתעניינים מכל רחבי העולם ששואפים לעסוק בניתוח היחסים בין המדינות השונות,
לימודים של ההיסטוריה של האזור ובמחקר בפרמטרים שונים. תואר ראשון במזרחנות עוסק בדיוק בכך והוא כולל תכני לימוד מגוונים ומעניינים במיוחד. בוגרי התואר ייקראו למעשה "מזרחנים" ויוגדרו כחוקרים או בעלי ידע מקיף באזור המיוחד כל כך הזה.
מה לומדים בלימודי מזרח תיכון
אמנם
תואר ראשון נמשך (לרוב) על פני 3 שנים אבל בכל הקשור ללימודי מזרחנות נדמה לכאורה כי גם עוד שנים רבות לא יספיקו כדי ללמוד את הכל. תואר ראשון במזרחנות יפגיש אתכם עם האיזור כולו בדגש על סכסוכים פוליטיים, דתות, אמנות, משפט, היסטוריה ומאפייני המדינות השוכנות בו. כל אחד ממסלולי הלימוד השונים יציעו לכם להתמקד בתחום אחר ולהעמיק בו בצורה רחבה. בחלק ממוסדות הלימוד תוכלו לשלב את הלימודים עם חוג נוסף וכך ללמוד במסלול הדו חוגי ולהעשיר את הידע שלכם גם בתחומים נוספים.
תנאי הקבלה לתואר ראשון במזרחנות
כיום ניתן ללמוד את התואר גם באוניברסיטאות השונות וגם בחלק מהמכללות הקיימות ברחבי הארץ. בכל אחד ממוסדות הלימוד ידרשו מכם תנאי קבלה אחרים. כך למשל באוניברסיטת תל אביב תצטרכו להשיג ציון פסיכומטרי של מעל 450 וכן תעודת בגרות, במכללת אחווה יבחנו את הציון הגבוה מבין הבגרות או הפסיכומטרי שלכם ולפי זה יחליטו על קבלתכם. בנוסף לכך יהיו מקומות שתצטרכו לעבור מבחני קבלה וראיון אישי.
מה עושים עם לימודי תואר ראשון במזרחנות?
כיוון שנושאי המזרח התיכון הם מאוד מעסיקים, ניתן למצוא אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות בתחום. תוכלו להשתלב כחוקרי המזרח התיכון ולעסוק במחקר נושאים הרלוונטיים לתחום, תוכלו לעסוק במוסדות ציבוריים כאלה ואחרים, תוכלו לעסוק כמורים, לשמש חלק מכוחות הביטחון, חברות וארגונים פוליטיים ועוד. מדובר בתחום "בוער" במיוחד ורבים מהחברות והארגונים נותנים עליו את הדעת ועוסקים בפיתוח ובמחקר שלו. מסיבה זו אפשרויות התעסוקה הן באמת רבות ומגוונות וגם אפשרויות ההשתכרות יכולות להיות מתגמלות במיוחד.