למרות שמדובר בתחום חדיש יחסית, הוא כבר השפיע רבות לתועלת האדם. מחפשים תואר מעניין ומשמעותי? כזה שבסופו תוכלו להשתלב בשלל משרות בתעשיות השונות? מחפשים מקצוע מאתגר שיש לו השפעה ישירה על החיים של כולנו? זה התואר בשבילכם.
מה לומדים בתואר ראשון בביוטכנולוגיה?
הסטודנטים במסלול ביוטכנולוגיה הולכים ללמוד גם ביולוגיה וגם טכנולוגיה. נשמע כללי מידי? ובכן, במהלך הלימודים תיחשפו לתכנים מעולם הביולוגיה כמו למשל: ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, תאים, DNA ועוד. לצד אלו תעסקו לא מעט בצדדים טכנולוגיים כמו הנדסת ייצור, תהליכי פיתוח, חומרים להנדסה כימית, הנדסה ובקרת איכות ושימושים טכנולוגיים נפוצים. לצד כל אלו תלמדו גם על תעשיות התרופות, המזון, החקלאות ואיכות הסביבה ותקבלו כלים ליישום הידע לטובת פיתוח ביוטכנולוגי לתועלת האדם. הלימודים בתואר הם מרתקים ומגוונים וכוללים עולמות תוכן שונים ופרקטיים.
אפשרויות תעסוקה עם תואר ראשון בביוטכנולוגיה
אחרי שתעמדו בכל הדרישות האקדמיות תהיו בעלי תואר BA בביוטכנולוגיה. הטייטל "המפוצץ" הזה יאפשר לכם להשתלב למגוון משרות בין אם בחברות גדולות ובין אם במחקר. תוכלו לעבוד במעבדות של חברות תרופות ולעסוק בתהליכי ייצור, תוכלו לעבוד בפיתוח מוצרים לחקלאות, לבע"ח, ולתעשיות המזון וכמובן שתוכלו להשתלב לעבודה כחוקרים בתחום שהולך ומתפתח מרגע לרגע. העבודה בביוטכנולוגיה היא רבה, המשכורות נחשבות למתגמלות ואפשרויות הקידום הן רבות.
תנאי קבלה לתואר בביוטכנולוגיה
לימודי ביוטכנולוגיה נמשכים בדר"כ על פני 4 שנים והם דורשים יכולות אנליטיות וריאליות. במהלך הלימודים תיפגשו עם תכנים רבים מעולם המתמטיקה, הפיזיקה והכימיה כך שיכולות בתחום הן בהחלט חשובות. כדי להתקבל ללימודים תצטרכו להשיג (ברוב מוסדות הלימוד) ציון פסיכומטרי מעל 600, בגרות במתמטיקה ברמה של לפחות 4 יחידות וידיעת אנגלית ברמה טובה. ניתן ללמוד את התואר גם באוניברסיטאות וגם במכללות ובכל אחד מהמקומות תנאי הקבלה יהיו מעט אחרים.