לימודי כלכלה תנאי קבלה
כלכלה נוגעת לכולם . אז איך מתקבלים לתואר שיקפיץ את הקריירה שלכם? יצאנו לבדוק
מאז ומעולם אהבתם להתעסק עם כסף ומספרים ואולי אפילו גם הקרובים לכם אמרו לכם שאתם ממש טובים בזה. אם יש את אלו שרק דיבור על כלכלה מעורר בהם חלחלה, אתכם זה דווקא מדליק ואתם חושבים ברצינות להפוך את האהבה למקצוע. קודם כל חשוב שתדעו שלימודי תואר ראשון בכלכלה יכולים לפתוח לכם דלתות רבות בשוק העבודה. הביקוש לבוגרי לימודי כלכלה הוא גבוה ואפשרויות התעסוקה הן רבות ומגוונות. תוכלו לעבוד בחברות מסחריות, בחברות שנותנות שירותים פיננסיים, בארגוני ציבור, עמותות, חברות פרטיות ולמעשה כמעט בכל מקום.
יוכל לעניין אותך:
תנאי קבלה ללימודי תואר בכלכלה באוניברסיטה
תואר בכלכלה באוניברסיטה הוא תואר נחשב במיוחד ומי שמצליח להתקבל אליו ולסיים אותו בהצלחה נהנה משלל הזדמנויות. חברות רבות רואות בבוגרי תואר בכלכלה מאחת האוניברסיטאות המוכרות בארץ "הון אנושי" משמעותי ושמחות לצרף אותם אליהן עוד בראשית הדרך. אלא שלהתקבל ללימודי כלכלה באוניברסיטה זו לא משימה פשוטה בהכרח ותנאי הקבלה נחשבים די נוקשים. התנאים הספציפיים משתנים בין אוניברסיטה אחת לאחרת והם משתנים גם משנה לשנה בהתאם לביקוש. בדרך כלל תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי של מעל 620 , ציון בגרות במתמטיקה ברמה של 4 יח"ל לפחות ולעתים גם מבחן התאמה מטעם האוניברסיטה.
תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בכלכלה במכללות
במכללות תנאי הקבלה נחשבים לפחות נוקשים מה שמביא סטודנטים רבים לבחור ללמוד תואר ראשון בכלכלה דווקא במכללות. בעבר האמינו שתואר מהמכללה שווה פחות מזה של האוניברסיטה, אך המצב בשטח מוכיח שזה לא בהכרח כך. בוגרי מכללות מצליחים להשתלב בצורה מצוינת במשרות נחשקות ומתגמלות בחברות וארגונים בתחומים שונים. כדי להתקבל ללימודי תואר בכלכלה במכללה תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי של מעל 580 (יותר או פחות - משתנה בין המכללות) או ציון בגרות מעל 80 , כולל בגרות במתמטיקה ברמה של 4 יח"ל ומעלה.
איך אפשר לשפר נתונים כדי להתקבל ללימודי כלכלה?
פעמים רבות קורה שאנשים לא עומדים בתנאי הקבלה ללימודי כלכלה במקום שרצו ועומדות בפניהם שתי אפשרויות: הראשונה היא לשנות את ההעדפה למוסד הלימודים ולמצוא מקום שכן יקבל אתכם עם הנתונים שלכם. כך למשל אם לא עמדתם בתנאי הקבלה לתואר בכלכלה באונברסיטה תוכלו ללמוד אותו במכללה ולהתקבל "כמו שאתם". אפשרות נוספת היא לנסות לשפר את נתוני הפתיחה שלכם כדי להתקבל ללימודים. תוכלו לעשות זאת על ידי שיפור של בגרויות, עמידה בבחינת פסיכומטרי נוספת או לימודים במכינה.
אולי יעניין אותך גם...
- מתלבטים מה ללמוד ולא מצליחים להחליט? בואו לשמוע טיפים והמלצות לחיפוש לימודים יעיל, קצר ואולי אפילו מהנה. צוות gostudy עם כל המידע למתלבטים מה ללמוד ואיפה.
- האם אפשר ללמוד בישראל גם בלי תעודת בגרות מלאה? קודם כל התשובה היא כן! בהחלט אפשר. אלא שזה מאוד תלוי מה תרצו ללמוד ואיפה ואנחנו בדקנו את הנושא מקרוב.
- מתכננים להתחיל ללמוד בשנת 2021 ולא מצליחים להחליט איפה לעשות זאת? יצאנו לבדוק מהם מוסדות הלימוד המבוקשים ביותר בשנת 2021 וחזרנו עם מידע שעשוי לסייע לכם.
- אתר לימודים מציע לכם קורסים בתחומים שונים. קורס לשיווק דיגיטלי הוא הדבר החם הבא, בואו ללמוד מקצוע רווחי, הכנסו לאתר לימודים ומצאו את הקורס שהכי מתאים לכם.
- ללמוד תואר ראשון בלי לעשות פסיכומטרי, יש דבר כזה? השאלה הזו מעסיקה אנשים רבים שחוששים מהבחינה הזו והגיע הזמן לבדוק אחת ולתמיד איך משיגים פטור מפסיכומטרי.
- שכר לימוד אוניברסיטאי אמנם זול יותר מזה שגובים במכללות הפרטיות, אך גם הוא לא זול במיוחד. כמה זה באמת עולה ומה עושים כדי לקבל הנחה או מימון? כל התושבות כאן