תואר שני למי מתאים?
תואר שני הוא בעצם תואר ללימודים מתקדמים ,אם סיימתם תואר ראשון ההמלצה היא להמשיך לתואר שני המקנה לכם יידע מורחב כפליים בתחום או בתחום אחר שתוכלו להוסיף לתואר הראשון.
לימודי תואר שני ממנפים ומקדמים אתכם לעתיד אקדמי מבטיח יותר , תואר ראשון של היום זה כמו תעודת בגרות של פעם.
התנאים להתקבל ללימודי תואר שני, שונים מתנאי הקבלה בתואר ראשון .
ממוצע הציונים של הסטודנטים העתידים להירשם ללימודים לתואר שני מחייבים ממוצע גבוה ולא פחות מציון משוכלל של 80 בתואר הראשון. לעיתים נדרשים הסטודנטים העתידיים להירשם ללימודים לתואר שני להציג גם ממוצע ציונים כאמור לעיל וגם ניסיון מקצועי בתחומים מסוימים והן מבחנים נוספים .
התואר השני בהחלט מעניק יוקרה למקצוע ובכלל יוקרה לרזומה האקדמי שלכם.
סטודנטים בעלי תעודת גמר תואר שני עדיפים בהרבה מקומות עבודה ובמקצועות רלוונטיים על פני סטודנטים שסיימו רק תואר ראשון.
מומלץ להמשיך לתואר שני המעניק לכם מינוף ממשי לקריירה. גם אם לא תרצו לעסוק בתחום זה, בהרבה תפקידים מובילים הדלתות יהיו פתוחות בפניכם בקלות .
תואר שני - היכן כדאי ללמוד?
לימודים תואר שני נלמדים בכל האוניברסיטאות ובמגוון רחב של מכללות ומוסדות להשכלה גבוהה הפרושים באזורים נרחבים בארץ מהצפון הרחוק בקריית שמונה ועד אילת הדרומית . היום מוסדות אקדמיים רבים מאפשרים ללמוד לתואר שני ברוב המקצועות . לימודי תואר שני ברובם קצרים יותר מזמן לימודים לתואר ראשון וזמן משך הלימודים נפרש כשנתיים.
לימודי מנהל עסקים לתואר שני מקנים העמקת הידע וההבנה במגוון תחומי הניהול, על מנת להקנות את המיומנויות הניהוליות הדרושות לשם השתלבות במשרות מפתח בענפי המשק השונים.
לימודים לתואר שני ניתן ללמוד גם במכללות בהן ישנה פלטפורמה ללימודים אלו ובתוך כך מעניקים קפיצה טובה יותר להגיע אל משרות ניהול בכירות. לכן יש לרכוש ידע אקדמי מעמיק לצד ניסיון מעשי, קרי, ולכן מומלץ להמשיך וללמוד לתואר שני.
כמו שלימודים במכללה או אוניברסיטה אינם כמו לימודי בית ספר, כך גם לימודי תואר שני הם לא כמו לימודי תואר ראשון.
|