|
לימודים
» קמפוס ברושים
|
|
|
.jpg) |
קמפוס ברושיםבית ספר לרפואה משלימה באוניברסיטת תל אביב |
מיקום בארץ: תל אביב
מידע כללי
קמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב מוביל את לימודי הרפואה המשלימה בארץ יחד עם יישום תפיסה של "רפואה אינטגרטיבית" . תוכניות הלימוד כוללות תכנים מעמיקים של רפואה מערבית ובחלק ממסלולי הלימוד קיימת השתלבות בסטאז במחלקות בתי חולים.
קמפוס ברושים מקפיד על תוכניות לימוד העומדות בדרישות כל האיגודים המקצועיים בישראל ובדרישות מצד מוסדות לימוד מובילים בעולם להכרה מקצועית. צוות ההוראה הרחב כולל את בכירי המרצים והקלינאים עם ניסיון טיפולי עשיר ביותר בתחומי הרפואה המשלימה.
הקמפוס מקפיד על תוכניות לימוד מעמיקות הכוללות התמחות רחבה במסגרת מערך הקליניקות הגדול בפיקוח צמוד של מנחים מובילים . אווירת הלימוד נעימה וביתית ומאפשרת לכל סטודנט יחס משפחתי והתפתחות אישית בתנאים הטובים ביותר. לצד תוכניות הלימודים זכאי כל סטודנט לקורסי העשרה ובחירה במגוון תחומים מרתקים.
הקמפוס מאמין בתרומה לקהילה ומדי שנה מפעיל מערך מסודר במגוון מוסדות רפואיים, שיקומיים וחברתיים עבור הסטודנטים בשנים המתקדמות.
כמו כן, דוגל הקמפוס בשמירה על הסביבה ומעניק מלגות לסטודנטים הבוחרים לתרום ולפעול למען הסביבה.
שיעור הבוגרים המשתלב במערך העבודה הוא מרשים ביותר ונובע בין היתר בזכות מערך ההשמה הפעיל של הקמפוס וסדנאות הקואצ'ינג והאימון עסקי הניתנים ללא תשלום.
מדי שנה מציע הקמפוס מגוון רחב של קורסים, סדנאות וכנסים לבוגרים מבתי ספר מוכרים המעוניינים להרחיב את "ארגז הכלים" ולהתמקצע יותר בתחום טיפולם.
|
|
|
|
|
|
מסלולי לימוד: |
|
|
קמפוס ברושים מציע תוכנית מעמיקה בת ארבע שנות לימוד, הכוללת לימודי גוף נפש ממוקדים. לימודים עיוניים לצד פרקטיקה מתוחכמת אשר מכינים את הסטודנט להיות מטפל.
במהלך כל תקופת הלימודים הסטודנט עובר תהליך שלם, שמטרתו הקניית כלים לחיים טובים יותר והפיכת הטיפול באנשים אחרים, למקצוע מעניין ומתגמל.
בתוכנית הלימודים בנטורופתיה אנו שמים דגש על לימודי המדעים והרפואה המערבית הכוללים בין היתר – אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, פסיכופתולוגיה, בדיקות מעבדה, כימיה, ביוכימיה.
צוות ההוראה במגמת הנטורופתיה מוכר כאחד הצוותים הוותיקים והחזקים בארץ, כאשר כל מרצה מביא עימו ניסיון רב שנים כקלינאי בתחום התמחותו. סטודנטים במגמת הנטורופתיה מתרגלים בישול מעשי בכיתה ייעודית אשר מציעה עמדת בישול מאובזרת לכל סטודנט.
את ההתמחות הקלינית מבצעים הסטודנטים בקליניקת מתמחים הממוקמת בקמפוס, אליה מגיעים מטופלים מכל רחבי הארץ.
במסגרת הלימודים על כל סטודנט להגיש עבודת סמינריון מקצועית, הכוללת סקירת ספרות ומחקרים, אותה כותב הסטודנט בעזרת ליווי אישי של צוות המרצים.
תוכנית הלימודים מוכרת על ידי האגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית.
התוכנית להכשרת מטפלים בביוסינתזה בקמפוס ברושים פועלת מטעם המכון הבינלאומי לביוסינטזה ולפי הקודים, התכנים והדרישות כפי שנקבעו בשוויץ וחלק אינטגראלי ממערך הפועל בלמעלה מ 20 מדינות בעולם. את תוכנית הלימודים מלווה צוות בינלאומי של מנחים מומחים בביוסינתזה. מטרת התוכנית של קמפוס ברושים להכשיר מטפלים בפסיכותרפיה גופנית תוך הקניית כלים להתפתחות וצמיחה אישית וחברתית. הכרה מקצועית: תוכנית הלימודים והתעודה מוכרים ע"י הארגון האירופאי לפסיכותרפיה.
EAP-European Association for Psychotherapy.
משך הלימודים:
5 שנים אקדמיות: 3 שנות לימוד + שנתיים התמחות קלינית.
מבנה הקורס:
1. קורס עיסוי איור- ודי קלאסי וניסוך שמן על המצח
2. סדנת טיפול באבנים חמות (Abhyanga Massage Shirodhara).
3. סדנת מודעות לתזונה ובישולי בריאות.
תוכנית הלימודים:
מטרות קורס עיסוי איור- ודי מורחב:
* להכשיר מטפלים מקצועיים בעיסוי האיור- ודי הקלאסי, המתמצאים בעקרונות הבסיסיים של מדע האיור- ודה.
* להכשיר מטפלים מקצועיים בעיסוי אבנים חמות ושילובו בטיפולים אחרים.
* להעניק למשתתפים ידע בהרגלי אכילה ובתזונה איור- ודית כך שיוכלו לשמור ולפתח את בריאותם.
משך הלימודים:
* קורס עיסוי קלאסי וניסוך שמן על המצח – 65 שעות אקדמאיות.
* סדנת אבנים חמות – 16 שעות אקדמאיות.
* סדנת מודעות לתזונה ובישולי בריאות – 6 שעות אקדמאיות.
סה"כ: 16 פגישות
87 שעות אקדמאיות לקורס עיסוי איור- ודי מורחב.
לימודי ההומאופתיה נחלקים למספר נושאים עיקריים:
פילוסופיה של בריאות ומחלה, חוקים ועקרונות הריפוי, גישת גופנפש, מטריה מדיקה - תורת התרופות ההומאופתיות, מתודולוגיה של הפרקטיקה - יישום הידע בפרקטיקה הטיפולית.
חלק בלתי נפרד מתכנית הלימודים הם:
לימודי רפואה מערבית, תזונה, יסודות הפסיכולוגיה, סדנאות יחסי מטפל מטופל.
בבית הספר מושם דגש מיוחד על ההכשרה הקלינית של הסטודנט ועל פיתוח תוכנית צפייה קלינית והתמחות מעשית בקליניקה לימודית מהמתקדמות בעולם.
בוגרי בית הספר להומאופתיה יוצאים לשוק העבודה עם כלים ומיומנויות.
שיטת ההוראה היא חדשנית ויצירתית וכוללת אמצעי הוראה מתקדמים כמו וידאו ומחשב.
הלימודים בבית הספר להומאופתיה בקמפוס ברושים מוכרים על ידי האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית.
הרפלקסולוגיה היא שיטת טיפול במגע, המתבססת על ההנחה כי בכף הרגל משתקפים גופו ונפשו של המטופל. באמצעות אבחון מתאים ניתן ללמוד על המרכיבים השונים של האדם ולבנות טיפול במצבים פתולוגיים שונים.
הטיפול מתחשב במצב המרכיבים השונים של האדם והשאיפה היא לעודד את הגוף והנפש לחזור לאיזון הטבעי שלהם.
טכניקות העבודה משלבות אבחון מקיף המתבסס על מפת הגוף המשתקפת בכפות הרגליים והמהווה פתח גם אל נפשו ורגשותיו של האדם.
הטיפול נעשה באמצעות עיסוי מיוחד בכפות הרגליים המשפיע על הגוף כולו.
הטיפול ברפלקסולוגיה מוכר ביחידות לרפואה משלימה של מוסדות רפואיים ציבוריים ומטפלים ברפלקסולוגיה משתלבים בעבודה בקופות החולים, בבתי חולים, במרכזי טיפול הוליסטיים ובקליניקות פרטיות.
משך הלימודים:
תכנית הלימודים מתפרשת על פני שנה עד שלוש שנים וכוללת כ-1,288 שעות אקדמיות.
תוכנית הלימודים בקמפוס ברושים מורכבת משלוש שנות לימוד ומבוססת על עקרונות הרפואה הסינית. במהלך הלימודים, הסטודנטים יתעמקו ביסודות הרפואה הסינית ואבחנה סינית לצד לימודים של טכניקות אורתופדיות, פתולוגיות אורתופדיות ודמיון מודרך.
השיאצו מתמקד באיתור המקור לחוסר האיזון וטיפול בו, דרך יצירת תנועה אנרגטית והדרכה לאורח חיים מתקן ומונע. הטיפול בנוי על לחיצות, מתיחות, הנעה עדינה ומניפולציות שמטרתן לאזן את הגוף והנפש. הטיפול נערך בלבוש מלא, הוא לרוב מרגיע ונעים, ועם זאת מטפל בקשת רחבה מאוד של בעיות פנימיות, רגשיות, שלד ושרירים, מפרקים ועוד. טרם תחילת הטיפול, מבצע המטפל בשיאצו אבחון ותשאול מקדימים.
התוכנית הותאמה בקפידה כך שהיא ממחישה רצף תהליכי, שמלווה את הסטודנט עד לנקודה שבה הוא הופך למטפל.
במסגרת תוכנית הלימודים לומדים ללוות את הטיפול בשיאצו גם בייעוץ תזונתי, ייעוץ לפעילות גופנית מתאימה ומרקחות צמחים בסיסיות מהרפואה הסינית, כמתכונת לשמירה על בריאות ואורח חיים תקין יותר.
הטיפול בטווינה מוכר ביחידות לרפואה משלימה של מוסדות רפואיים ציבוריים ובוגרי קמפוס ברושים בטווינה, משתלבים בעבודה בקופות החולים, בבתי חולים, במרכזי טיפול הוליסטיים, מכוני כושר ובריאות, ספא וקליניקות פרטיות.
הטווינה הינה שיטת טיפול במגע, המהווה חלק בלתי נפרד מהרפואה הסינית המסורתית.הטווינה כוללת בתוכה אוסף של שיטות טיפול במגע שהתפתחו באזורים שונים ברחבי סין. שכל אזור נתן את החותם הייחודי שלו לטיפול הטווינה.
הטיפול בטווינה מתבצע על גבי מיטת טיפולים או כיסא מיוחד לטווינה, כשהמטופל בלבוש מלא וכולל עבודה פיזית ואנרגטית על גוף המטופל, תוך שימוש במגוון רחב של טכניקות, חלקן דינאמיות ונמרצות מאוד, וחלקן איטיות, ממוקדות ומרגיעות.
משך הלימודים:
מסלול הלימודים של טווינה מתפרש על פני שנה אחת עד שלוש שנים, וכולל כ- 1,605 שעות אקדמיות.
תוכנית העיסוי הרפואי המשולב משלבת ידע תיאורטי, עבודה מעשית, והתנסות חווייתית אישית.
התוכנית משלבת בתוכה גישות טיפוליות משלימות ושיעורי העשרה רבים ביניהם: שיאצו, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, ניהול ושיווק מרפאה, יחסי מטפל מטופל ועוד.
כמו כן ניתן דגש בלימודים על אנטומיה טופוגרפית, פתולוגיות ספציפיות, דגשים ואתיקה מקצועית, ועל שלושה מישורים עיקריים: המישור המדעי, האבחוני והטיפולי.
משך הלימודים:
תוכנית הלימודים מתפרשת על פני שנה עד שנתיים וכוללת כ-1,062 שעות אקדמיות.
הקורס מקנה כלים להתפתחות אישית ומהווה כלי טיפולי תומך.
בעזרת תרגול הצ'י- קונג יוכל התלמיד לחוש, לפתח ולהעצים את זרימת הצ'י (אנרגיית החיים) בגופו.המיומנות נרכשת ברוגע על ידי תנועה מדיטטיבית, נשימה מודעת ושימוש בהגיית ה"צלילים המרפאים". מטפלים ומטופלים רבים מדווחים על העצמת יעילות הטיפול שלהם כתוצאה מתרגול ושימוש בשיטה.
משך הלימודים:
תוכנית הלימודים הינה חד שנתית והיא כוללת כ- 500 שעות לימוד אקדמיות.
מסלול הלימודים של ארומתרפיה קלינית בקמפוס ברושים הינו ייחודי ושם דגש על שילוב של מידע מדעי והאספקטים האבחוניים טיפוליים עם חוויה רגשית והבנה פנימית של התהליך הטיפולי בארומתרפיה.
תוכנית הלימודים הינה בהתאם לקווים מנחים של העמותה לארומתרפיה.
משך הלימודים:
תוכנית הלימודים מתפרשת על פני שנה עד שנתיים וכוללת כ-688 שעות אקדמיות.
מטרות המסלול:
להכשיר ולאמן מטפלים מוסמכים בארומתרפיה בעלי הבנה מעמיקה באספקטים המדעיים וההוליסטיים של המקצוע.
בתוכנית נלמד להכיר את הצמחים הן מהזווית המסורתית והן מהזווית המחקרית.
הידע שיועבר מבוסס על הגישה המערבית אירופאית לשימוש בצמחים. גישה זו מאפשרת שימוש מקצועי בצמחים מתוך הכרת ההשפעות הרפואיות, אינדיקציות, קונטרה אינדיקציות ומינונים.
בתוכנית יילמדו יותר מ-150 צמחים. נלמד למצות צמחים ולהרכיב פורמולות אישיות לטיפול במגוון רחב של מחלות. כמו כן, יושם דגש על הכרת החומרים הפעילים, ועל הבנת האינטראקציות בין חומרים אלה לתרופות קונבנציונאליות.
תוכנית זו מעניקה ידע טיפולי מעשי, לטיפול במחלות ולשמירה על הבריאות, שלנו, של הקרובים לנו, ושל הפונים אלינו לטיפול.
במסגרת תוכנית הלימודים יתקיימו, בנוסף לשיעורים פרונטאליים, גם שיעורי ניתוח מקרה מקוונים (On-line) באמצעות רשת האינטרנט.
כמו כן ייערכו סיורים להכרת צמחי המרפא השונים.
משך הלימודים:
תוכנית הלימודים ברפואת צמחי מרפא מתפרשת על פני 3 שנים אקדמיות וכוללת כ-1855 שעות לימוד אקדמיות, כולל קורסי רפואה מערבית.
פרחי באך עוסקים בריפוי הפתולוגיה תוך כדי התייחסות למצב הנפש, הרוח ומציאת הכוחות הטבעיים של הגוף לרפא את עצמו.
המחלה הפיזית היא סימפטום לחוסר איזון נפשי או רוחני. הגוף יכול להגיב בדרכים שונות למצוקה נפשית ותגובה זו משתנה מאדם לאדם.
טכניקת הטיפול בפרחי באך מצריכה היכרות עמוקה עם המטופל ולפיכך משלבת מספר טכניקות אבחון חשובות.
התמציות, שהן טבעיות לחלוטין, ניתנות למטופל כתרכובת ספציפית המתאימה עבורו ועבור הפתולוגיה המסוימת בה מעוניינים לטפל. בניית התרכובות דורשת היכרות וידע מעמיק של כל תמצית, ומשלבת את הנתונים שנאספים באבחון מקיף.
תוכנית הלימודים: התכנית כוללת לימודים עיוניים והתנסות קלינית (כולל התנסות אישית).
קורס הכשרת מטפלים במגע במים- הידרותרפיה. המסלול מוכר ע"י האיגוד הישראלי.
מרצים בכירים:
ערן שטרן, קרוליין ברמץ (ניהול אקדמי).
אודות הידרותרפיה:
הידרותרפיה היא דרך טיפול במים אשר נועדה לשפר את תפקוד מערכות העצב-שריר-שלד ומנצלת את יתרונות השהות במים, חוסר משקל ותנועתיות. תכונות המים (התנגדות, כוח הציפה, לחץ הידרוסטטי, מערבולות והולכת חום) תורמות לשיפור התפקוד הנשימתי, לחיזוק השרירים ללא עומס יתר על המפרקים, להרפיה ולשחרור וגם להקלה על כאבים.
בעשורים האחרונים, לאור מחקרים רבים, התפתח הטיפול במים לתחום ייחודי המשיק בין הרפואה הקונבנציונאלית לרפואה הטבעית. כיום טיפול זה מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך שיקומי של פגיעות ונכויות שונות. קופות חולים, בתי חולים ומרכזי שיקום מעסיקים מזה שנים הידרותרפיסטים לטיפול במגוון אוכלוסיות כדוגמת הסובלים מבעיות של שיתוק מוחין, תסמונת דאון, אוטיזם, נפגעי תאונות דרכים, אנשים הסובלים מבעיות נוירולוגיות (פרקינסון, אירוע מוחי, ניווני שרירים לסוגיהם) והסובלים מבעיות אורתופדיות (שברים, קיצורי שרירים, בעיות פרקים).
מסלול הלימודים בקמפוס ברושים משלב שיטות טיפול שונות להתמודדות עם צרכים ומטרות מגוונות בהתאם לאופי הטיפול הנדרש (הסתגלות למים, הרפיה ושחרור, מתיחות אקטיביות ופאסיביות של השרירים, שיפור כוח וסיבולת שריר). בשיטות אלו המטפל מניע, מותח, מערסל, יוצר רוטציות ועוד' בזמן שהמטופל מקבל טיפול באופן פאסיבי לחלוטין.
הידועה שבשיטות היא ה Watsu הנלמדת במסלול בהרחבה ומבוססת על עקרונות מהרפואה הסינית (השיאצו).
עוצמת הטיפול ויעילותה גדלות בהרבה כאשר הטיפול מתבצע במים חמים המרפים את השרירים ותומכים בעמוד השדרה. במים עמוד השדרה יכול לנוע בצורה שאינו יכול לנוע ביבשה, המשקל מופחת ויש אפשרות לשחרור אנרגיה, תוך עזרה רבה בשיפור התפקוד היום-יומי לאנשים בריאים וכן לסובלים מבעיות פיזיות, מנטאליות ונפשיות.
טכניקות נוספות הנלמדות במסלול הן Bad Ragaz, Halliwick אשר בהן נעשה שימוש במים כסביבת עבודה בה מנוצל חוסר נשיאת המשקל והתנועתיות הקלה יותר בעבודה לשם מתן תרגילים אישיים וקבוצתיים. מטרתם לחזק גמישות וכן לשפר את מערכות התנועה והנשימה ובכך לשפר את איכות החיים של המטופל.
מיקום הקורס:
הלימודים העיוניים מתקיימים ברמת אביב בקמפוס ברושים, בשיתוף עם קמפוס שיאים.
לימודי המים המעשיים והתרגולים מתקיימים בבריכות שבהסדר, אלו בריכות ייחודיות להידרותרפיה בטמפרטורה של 32 מעלות.
צפייה מודרכת מתקיימת בבריכה הטיפולית בתל השומר.
משך הלימודים:
40 שבועות
הלימודים מתקיימים ביום אחד מרוכז וכוללים
כ- 500 שעות אקדמיות (כולל לימודי אנטומיה ופיזיולוגיה)
60 שעות אקדמיות של סטאז'. הלימודים יתקיימו ביום קבוע.
תעודות:
בוגרי המסלול זכאים לתעודות הבאות:
• תעודת מטפל במים (הידרותרפיסט)
• תעודת ווטסו 1
• תעודת החייאה
ניתן להירשם למסלול הידרותרפיה גם ללא תחום המגע/ווטסו ולקבל תעודה בהתאם.
תנאי קבלה למסלול:
• תעודת בגרות/תואר אקדמי
• ראיון אישי עם רכז המגמה
• מבחן התאמה
• שחיית רצף לאורך 50 מטר וידע בסיסי בשני סגנונות- ייבדק ע"י ערן שטרן, מרכז הקורס ומורה בקורסי מדריכי שחיה בקמפוס שיאים, מועדון הספורט אונ' ת"א.
• אישור רפואי לשהייה ממושכת במים.
הכרה מקצועית:
המסלול מוכר ע"י ארגון ההידרותרפיה בישראל וע"יWABA (הארגון הבינ"ל להכשרת מטפלים במים) ללימודי ווטסו.
שינוי של מחשבות, רגשות והתנהגויות אוטומאטיות.
במילים פשוטות- לתכנת את המוח ומערכת העצבים דרך התקשורת.
האם הכרתם תקשורת שמסוגלת ל:
♦ שינוי הרגלים מגבילים (פוביות, התמכרויות ועוד) לעצמך ולאחרים
♦ הגברת המוטיבציה ויכולת לשנות רגשות לעצמך ולאחרים.
♦ השגת מטרות ויעדים.
♦ חידוד חושים וקריאת אנשים.
♦ כריזמה, השפעה ושכנוע.
♦ שיפור מיומנויות המוח
♦ יצירת כימיה בין אישית בזמן קצר.
אם מעניין אתכם לשדרג את עצמכם באחד התחומים או יותר מבין הרשימה, תנו לנו לסקרן אתכם יותר.
לפרטים על קורס ההסמכה ל NLP בסטנדרט בינלאומי, השאירו פרטים ונחזור אליכם.
פסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים: בית הספר ללימוד, לאימון וליישום תורת הנפש הבודהיסטי, בחיי היום יום.
קהלי היעד:
מסלולי הלימוד מיועדים למטפלים, ליועצים, לאנשי עסקים ולכל המעוניין להעשיר ולטעום מעולם הבודהיזם.
בין התוכניות שלנו:
♦ אימון לחיים בהשראה בודהיסטית: תכנית דו שנתית: התכנית מיועדת לאלה שמבקשים לחיות חיי עומק ומרחב שלם. לאלה שרוצים להיטיב עם חייהם, להעשירם, להעמיקם ולסייע לעצמם ולאחרים.
♦ תורת הנפש הבודהיסטית למטפלים: תכנית תלת שנתית:. פגישה עם תורת הנפש הבודהיסטית (על הדומה והשונה שבה מהפסיכולוגיה המערבית) באופן מעשי ועיוני
♦ היכרות עם הבודהיזם: קורס מבוא למי שרוצה להכיר את החשיבה הבודהיסטית ויכולת ההשפעה שלה על חיי היום יום שלנו. מדיטציה והרצאות עם פרופ' יעקב רז ויובל אידו טל.
♦ המוסיקה והאמנות בראי האימון הבודהיסטי: הקורס יכלול תרגולים תפיסתיים, מדיטטיביים, מוסיקליים ואומנותיים.
♦ הורות ברוח הבודהיזם: בקורס נבקש ליצור חיבור מושגי ומעשי בין הידע הנמצא בחשיבה הבודהיסטית לבין מציאות חיינו היומיומית כהורים.
♦ על תבנית ואלתור: פלייבק ומדיטציה: . עבודת הפלייבק מאפשרת תירגול וישום של רוח הבודהיזם. במהלך הקורס גם נספר את הסיפורים שלנו, וגם נשחק סיפורים של אחרים.
♦ שנת חיי האחרונה: בסמינר זה נשתמש במוות כשעון המעורר אותנו לנצל היטב את הזמן שנותר לנו.
♦ תשומת הלב במסורת הבודהיזם הטיבטי בן זמננו: בהתבסס על מסורת טיבטית, נמצא בקורס הנחיות מדויקות לאופני התמודדות מועילים עם מצבים שונים של הגוף ושל התודעה איתם אנו מתמודדים על כרית המדיטציה ובחיים בכלל.
♦ חיי היום יום והרוח הבודהיסטית: כיצד ניתן להתמודד עם סיטואציות חיים 'קטנות' ו'גדולות', חיוביות ושליליות, בראייה רעננה ומעמיקה, בכלים חדשים ומעשיים, ובהשראה בודהיסטית.
♦ אימון התודעה למאמנים: בקורס זה מודגשים פניה של תורת הנפש הבודהיסטית כגישה מעשית לצרכים ענייניים, המוצאת את מקומה בימינו במקצועות ובעשיות כמו גישור, יישוב סכסוכים, ייעוץ ואימון אישי (coaching).
♦ הזמנה לאי ידיעה: זוהי תכנית בלתי שגרתית, המיועדת לקבוצה של מנהלים בכירים, בעלי מקצוע חופשי ואנשי עסקים. ננסה לגלות כיצד אי-ידיעה על היבטיה השונים, בחיינו שלנו, יכולה להיות נכס ולא אוייב שיש להלחם בו.
♦ ה"מה" שבין לבין: פסק זמן בקריירה ועשיית שינוי בחיים. בתוכנית נפנה מקום לשאלות, נחוש את המקום הריק של אי ידיעה (ה"מה"), נביט בפחד, נתבונן בהזדמנויות, ונבחן אפשרויות לשינוי, מנקודות מבט של הפרקטיקה, התיאוריה והבודהיזם.
♦ תשע עד חמש: עבודה, חיים ורוח הבודהיזם. התוכנית תעסוק בשאלות הקשורות למקומה של העבודה במרחב החיים שלנו ולאופן שבו ההתבוננות הבודהיסטית מאפשרת בחינה מחדש והבהרה לעצמנו של שאלות אלו.
תוכנית הלימודים בקמפוס ברושים מוכרת על ידי האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי ובנויה בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים.
הסטודנטים בקמפוס זוכים לתוכנית לימוד מקיפה בעלת כ- 3,700 שעות לימוד עם אפשרות להשלמה לתואר ראשון באנגליה או בסין ואפשרות להשלמה לתואר שני בארצות הברית.
מורי הקמפוס הנם קלינאים וותיקים כולם, בעלי נסיון רב הן כמטפלים והן כמורים.
קליניקת המתמחים שנמצאת בתוך הקמפוס מספקת לסטודנטים הכשרה קלינית אמיתית בקבוצות קטנות ובהנחיה צמודה של מורה לכל 5 תלמידים.
תוכנית הלימודים מתפרשת על פני ארבע שנים ומאפשרת לסטודנטים לימודי רפואה מערבית בהיקף נרחב , סיור במעבדת אנטומיה באוניברסיטת תל-אביב, מגוון קורסי בחירה באוניברסיטת תל-אביב, כיתות אמן, ומשלחת לימודים בסין.
קמפוס ברושים הוא המוסד היחיד בישראל שזכה להתקבל כחבר בפדרציה העולמית למדעי הרפואה הסינית בביג'ין -
World Federation of Chinese Medical Science.
הבוגרים שלנו זכאית אוטומטית לתעודה מטעם האקדמיה לרפואה סינית בבייג'ין וזאת בשל ההכרה הבינלאומית הייחודית שיש לקמפוס ברושים מטעם מוסד זה.
אנו מזמינים אותך להכיר אותנו מקרוב, לחוש את האווירה בקמפוס ולהתנסות בחוויית לימודים אחרת.
למידה מקוונת בשיתוף האקדמיה לרפואה סינית בסין
תוכנית הלימודים הייחודית לרופאים מורכבת משילוב של למידה מונחית מרחוק באמצעות האקדמיה לרפואה סינית בסין לצד סדנאות פרקטיקה וסטאז' קליני המתקיימים בקמפוס ברושים.
מסלול הלימודים משותף לקמפוס ברושים ולאקדמיה לרפואה סינית בסין Beijing Mebo TCM Training Center ועומד בדרישות הצעת חוק האקופונקטורה .
בוגרי המסלול יזכו לתעודות הסמכה בדיקור סיני (אקופונקטורה) מטעם שני המוסדות.
הקמפוס ממוקם בקרית האוניברסיטה ברמת אביב ופועל בשיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים ורפואיים בארץ ובחו"ל. תוכניות הלימודים המוצעות בו מוכרות על ידי האיגודים המקצועיים השונים, בארץ ובחו"ל.
סה"כ שעות לימוד אקדמיות בתוכנית:
1210 שעות
|
|
|
|
|
|
|

|